Miért jó a gyermekjóga?

– segíti az egészséges önbizalom kialakítását
– erősíti a testet, fitté és rugalmassá teszi
– segít megelőzni a mozgásszervi problémák (lúdtalp, X-láb, gerincferdülés, tartáshibák) kialakulását
– kitartást ad a gyermeknek fizikai és mentális síkon is
– megtanítja a rendszeres gyakorlásra, mozgásra
– minden gyermekre ott hat ahol a legnagyobb szükség van rá
– segít egyensúlyba hozni a test, a lélek és elme egységét
– segít a kommunikációs készség fejlesztésében
– fejleszti kreativitásukat
– fejleszti a koncentrációs képességüket
– megtanulják a tudatos légzést
– segít az ellazulásban, segít megtanulni lazítani
– megtanulják, hogyan kezeljék az életben fellépő helyzeteket, szorongás, félelem, bátortalanság, bizonytalanság, öröm

Szeretettel várok minden gyermeket, kicsiket, nagyokat egyaránt egy közös vidám hangulatú jógára keddenként 16:30-tól 17:30-ig a Tető-Tér Mozgás és Terápiás Központban.( Székesfehérvár, Berényi út 53. )
Az egyórás foglalkozáson megismerkedünk játékosan az ászanákkal, megtanulunk relaxálni, befelé figyelni, erősítjük az önbizalmunkat, megtanuljuk kezelni érzelmeinket, elengedni félelmeinket és szeretni önmagunkat.

Mit jelent számomra a jóga?

A jóga számomra egy út. Egy út Önmagamhoz. Körülbelül 7 éve mentem el az első jóga órámra Dubaiban. Egy dél-afrikai barátnőm volt az oktató, már régóta hívott, hogy próbáljam ki a jógát, de abban az időben én éppen Zumbát oktattam kint és minden időmet elvette a tánc. Szeretek táncolni, mindig is szerettem. Amikor táncolsz kicsit megszűnik a külvilág, csak a zene van és Te. Kiskorom óta táncolok, balett, népi tánc, társas tánc, jazz balett, hip-hop, zumba, salsa… szinte mindent kipróbáltam. A tánc egy művészet, amiben Te vagy a művész. Szóval a barátnőm hívott a jóga órájára és én elmentem. Bevallom őszintén könyebbre számítottam. Nem gondoltam, hogy fura pózokat kell majd kitartani. Igazából akkor nem fogott meg nagyon, a relaxáció persze tetszett, de azt gondoltam ez túl lassú nekem, majd idősebb koromban visszajövök, és elkezdek jógázni. 

Aztán pár hónap múlva elkezdtem pilatesre járni, majd jógalatesre, ami a jóga és a pilates kombinációja, és belecsöppentem a helyi fitnesz teremben egy jóga órára. Egyre jobban tetszett, így hát vettem egy jógabérletet és lassan megkedveltem a jógát. Egyre több helyre elmentem jógázni, egy dubai felhőkarcoló tetején levő jógastúdióból eljutottam egy spanyol tengerparti jóga órára, majd az Egyesült Arab Emírségekbeli tengerparti kisvárosban, Al Hamrában tartott esti naplementés jóga órárákra, amit egy indiai oktató tartott. S ahogy így ismerkedtem a különböző ászanákkal egyre jobban megtetszett a jóga. Közben hazaköltöztünk, és itthon kerestem jógastúdiót. Több helyet is kipróbáltam, és szerencsére megtaláltam a számomra megfelelő oktatót. És innentől kezdődött az igazi kapcsolódásom a jógával. Itt jöttem rá, hogy a jóga nem csak egy mozgásfajta, hanem egy életforma. Szeretem tudni, hogy melyik ászanának milyen hatásai vannak a testre és a lélekre. Nem kell hozzá más csak egy jógaszőnyeg és Te. Számomra a jóga egy belső utazás, ahol megismerheted a korlátaidat, és megtanulhatod, hogyan lépd át őket. Észrevétlenül fejlesztheted az akaraterődet, a kitartásodat, az egyensúlyérzéked, a hajlékonyságodat, és közben Magadra találsz. Megtanulsz helyesen lélegezni, figyelni Önmagadra, relaxálni, meditálni és miközben szépen lassan egyre közelebb kerülsz Önmagadhoz, rájössz milyen hatalmas erő lakozik Benned. És hogy minden válasz ott van legbelül, a szívedben, a lelkedben, csak közel kell engedned Magad a Bensődhöz. S miközben ezen az úton haladsz egyre kiegyensúlyozottabb, boldogabb, egészségesebb leszel. Rájössz a választ nem kívülről kell várni, hiszen az Benned van, mindig is ott volt, csak le kell csendesíteni az elméd és meghallod a lelked hangját. Számomra ez a jóga, az elmém lecsendesítője, a szívem kitárója, testem megerősítője, út az igazi Önmagamhoz.

Rólam mondták

“A gyermekjógára 6 és fél és 5 éves lányaink járnak. Mindig nagy örömmel mennek, hatalmas mosollyal az arcukkal jönnek ki a teremből. Az élénkebb kisebbikre is nagyon jó hatással van, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb. A foglalkozásokon kiengedik a feszültséget, megtanulnak befelé is figyelni. Melinda személyiségéből fakadóan a jóga tényleg testileg és lelkileg nagyon sokat ad a gyerekeknek ebben a rohanó világban.”

Győriné Mónos Edit

“Melinda kedves, megnyerő személyisége nyugalmat es biztonságot áraszt. Könnyedén alakít ki kapcsolatot a gyerekekkel es a szülőkkel egyaránt. Jó volt látni, hogy a gyerekek szívesen jártak oviba. Ma is odaszaladnak Hozzá, ha meglátják.”
Benedek Rita

“Melindát több mint 30 (!) éve ismerem, a barátságunk semmit sem változott a hosszú évek alatt, jókedvére mindig számíthatok! Az emberek felé sugárzó pozitív, vidám, szeretettel és alázattal teli viszonyulása példaértékű. Folyton megújul, tudását a környezete, a hozzá forduló emberek megsegítése érdekében gyarapítja. A gyermekek imádják talán pont azért mert gyermeki énjét sikerült megőriznie. Jógaórái fantasztikusak, gyermekeim feltöltődve, játékos csillogással a szemükben térnek ki az órákról. Csak így tovább! ❤️ “
Herke Südi Márta

Árak

Alkalom: 1.700 Ft

Bérlet: 8.000 Ft. (5 alkalmas)

Testvérkedvezmény: 10%

Bejelentkezés

Helyszín

Tető-Tér Mozgás- és Terápiás Központ

Székesfehérvár, Berényi út 53.